Zöldfűszeres csicseri lepények hagyma chutney-val (vegán, gluténmentes)
(2 adag)
- 100 g csicseriborsóliszt
- 120 ml víz
- 2 tk olívaolaj
- 2 tk só
- 1 szál újhagyma zöld része, felaprítva
- néhány szál petrezselyem, felaprítva
- frissen őrölt bors
- kókuszolaj, sütéshez
- Kanálka hagyma chutney, tálaláshoz
- koktélparadicsomok, tálaláshoz
- petrezselyem felaprítva, tálaláshoz
Tegyük egy tálba a csicseriborsólisztet, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a felaprított újhagyma zöldet és petrezselymet. Lassan adagoljuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá az olívaolajat és ezzel is keverjük el. Közepes hőfokon hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt. Tegyünk bele egy teáskanálnyi kókuszolajat és kanalazzunk két evőkanálnyi adagokat a tésztából a serpenyőbe. A kanállal kicsit formázzuk kerekre őket. Süssük kb. 2 percig mindkét oldalukon, amíg kicsit aranybarnák lesznek. Tálaljuk Kanálka hagyma chutney-val, koktélparadicsommal és petrezselyemmel megszórva.