Töltött cukkíni
(4 adag)
- 1 bögre kuszkusz
- 1 1/2 bögre víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 szál újhagyma, felszeletelve
- 1 tk só Cukkinihez: 3 db közepes cukkini (1.8 kg)
- 100 g gabonakolbász, szétmorzsolva
- 3 ek Kanálka paprikakrém
Joghurtos keverékhez:
- 200 g mandula/szójajoghurt
- 2 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só néhány szál kapor, felaprítva
A kuszkuszhoz forraljuk fel a vizet. Ha felforrt, zárjuk el alatta a gázt, keverjük bele az újhagymát, sót és olívaolajat. Adjuk hozzá a kuszkuszt, keverjük össze és lefedve tegyük félre, amíg a kuszkusz "megfő". Öt perc után adjuk hozzá a gabonakolbászt, a paprikakrémet és jól keverjük el. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. A cukkiniket hosszában vágjuk félbe és vájjuk ki a magos belsejüket, kicsit sózzuk meg. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a cukkiniket és a gabonakolbászos, paprikakrémes kuszkuszt kanalazzuk a cukkinik belsejébe. Egy kis tálkában keverjük össze a mandulajoghurtot a citromlével, olívaolajjal, kaporral és sóval. Ezt a joghurtos keveréket kanalazzuk a töltött cukkinikre. Mehet be a sütőbe kb. 20-25 percre, amíg a cukkinik is megsülnek és a joghurtos keverék kicsit megpirul.