Sült sertésszűzérmék sütőtök pürével, sült céklával
- 1 db közepes méretű sertésszűz
- 1 db Kanálka sült cékla
- 3 ek étolaj
- 1 db kisebb mérteű sütőtök
- 2 ek méz
- 1 tk szerecsendió
- 2 ek olíva olaj
- 100 g teavaj
- só
A sütőtököt kockákra/karikákra vágjuk, sütőpapírra szórjuk és meglocsoljuk mézzel, olívaolajjal kis sóval. 200 fokos sütőben 20 perc alatt puhára sütjük. Addig elkészítjük a sertésszüzet. Megszórjuk sóval, majd tűz forró serpenyőben felhevítjük az olajat és 3-3 percig ropogós barnára sütjük mindkét felét a húsnak. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a sütőtököt a sütőből, visszavesszük a sütőt 110 fokra és 15 percig betesszük a sertésszüzet sülni.
A sütőtököt összeturmixoljuk, ízlés szerint még sózzuk és adunk hozzá egy teáskanálnyi szerecsendiót is majd a legvégén a vajat hagyjuk benne elolvadni. Tálaláskor a szüzet karikákra vágjuk, kanalazunk mellé a sütőtök püréből és a Kanálka sült céklájából.