Répa tócsni rizzsel - chilis sült céklával megbolondítva
A cékla-chili kombó felszabadítja a testet a nehéz, fáradt téli energiák alól.
Mákos répa tócsni, gránátalmás barna rizzsel, csilis sült bébi céklával.
Az étel, ami csupa jó energia, teljes test és lélek feltöltés. A cékla benne a fő jóság. Vérképző, méregteleníti a bélcsatornát, lúgosít, szuper antioxidáns és javítja a keringési folyamatokat. Szabadság!
A cékla-chili kombó felszabadítja a testet a nehéz, fáradt téli energiák alól, chilivel sütve plusz egy kis tűzenergia, ami segíti az emésztést, így gyorsul az anyagcsere és a szervezetünk többet éget el a zsírokból. A cékla téli, szezonális zöldség, de egész évben kincset ér. Ha nem szoktál eltenni belőle, akkor bízd ránk és szeresd a miénket.
- egy bögre barna rizst megmosok és egy kanál bio napraforgó olajon átforgatom és felöntöm annyi forró vízzel, ami ellepi, plusz egy ujjnyi. Bele pici só.
- 2 répát lereszelek
- 1 banánt rákarikázok
- 2 ek rizslisztet és 2 ek csicseri lisztet rászórok
- 1-2 ek mák bele (nem darált)
- és a fűszerek: só, frissen tört bors a mozsárból, pöti fahéj
- 1 üveg Kanálka Sült cékla chilivel
Kézzel jól összedolgozom a kupacomat és kókuszolajat (vagy bármilyet, amit szeretsz) melegítek, nem sokat, kb 2-3 ek. Közepes lángon kisütögetem a lapos lepénykéket. Kezemben az első, isteni az illata, ráteszek egy szelet olívás sült céklát. Belül puha forró tócsni, ami egyszerre sós is édes is, hozzá roppan a friss ízű cékla a számban és becsukom a szemem, olyan jó. Majd beköszön a chili, nyílik a szem és csillog, szétárad ereje a számban...jöhet rá egy falat rizs. Jó étvágyat.