Nyári lecsó padlizsánkrémmel megbolondítva
A padlizsánkrémtől lesz igazán testes, krémes és karakteres ez az étel; gyors, egyszerű, mégis emlékezetes ízélmény két főre.
(2 adag)
- 1 kis üveg Kanálka Padlizsánkrém
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 teáskanál olíva olaj
- 1 dl világos sör
- 1 kisebb salátacukkini
- 2 közepes krumpli
- 1 kisebb padlizsán
- só, bors, szárított rozmaring, friss bazsalikom
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot rusztikus kockákra szeljük, és az egészet kissé megsózva, egy leheletnyi olíván elkezdjük pirítani. Amikor már épp kezdene “odakapni”, rálöttyintjük a sört, és addig pároljuk, míg szépen összeesik a paradicsom, és üveges lesz a hagyma. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget felkockázva, felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyival ellepje, és fedő alatt közepes lángon hagyjuk rotyogni. Amikor a zöldségek félig puhák, ráöntjük a padlizsánkrémet, ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá borsot és szárított rozmaringot, ha kell, pótoljuk kicsit a folyadékot, és fedő nélkül hagyjuk készre párolódni. Ekkor hozzáadjuk a friss, aprított bazsalikomot, tetejét néhány egész levéllel díszítjük, és már tálalhatunk is.
A maradék sört se felejtsd a konyhapulton! Jó étvágyat kívánunk hozzá!