Konfitált, hízott libamáj zsírjában mákkal, birsalma chutney-val, menta levéllel
- 1 kg kovászos kenyér
- 300g-500g libamáj
- 600g libazsír
- 2 fej lilahagyma
- 1 üveg Kanálka birsalma chutney
- marék friss mentalevél
- marék mák
- só
- bors
A libamájat tegyük egy lábasba, fontos, hogy a libazsír lepje el a májunkat. Fedjük le tetővel és nagyon alacsony hőfokon 3-4 órán át konfitáljuk. (csak bugyogjon a liba alatt a zsír). Ha elkészült, vegyük ki a libamájat, daraboljuk fel vastagabb karikákra és zsírjával együtt öntsük bele egy őzgerinc formába. Tegyük a hűtőbe és legjobb, ha 1 napig állni hagyjuk. Másnap szépen szeletelhetjük vagy kenhetjük a friss kenyérre. Lilahagyma karikákkal, birsalma chutney-val, mákkal, mentával ízesítjük és dekoráljuk. Ízlés szerint kis sóval megszórjuk! Jó étvágyat hozzá!