Zöldfűszeres csicseri lepények hagyma chutney-val (vegán, gluténmentes)

(2 adag)

  • 100 g csicseriborsóliszt
  • 120 ml víz
  • 2 tk olívaolaj
  • 2 tk só
  • 1 szál újhagyma zöld része, felaprítva
  • néhány szál petrezselyem, felaprítva
  • frissen őrölt bors
  • kókuszolaj, sütéshez
  • Kanálka hagyma chutney, tálaláshoz
  • koktélparadicsomok, tálaláshoz
  • petrezselyem felaprítva, tálaláshoz

Tegyük egy tálba a csicseriborsólisztet, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a felaprított újhagyma zöldet és petrezselymet. Lassan adagoljuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá az olívaolajat és ezzel is keverjük el. Közepes hőfokon hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt. Tegyünk bele egy teáskanálnyi kókuszolajat és kanalazzunk két evőkanálnyi adagokat a tésztából a serpenyőbe. A kanállal kicsit formázzuk kerekre őket. Süssük kb. 2 percig mindkét oldalukon, amíg kicsit aranybarnák lesznek. Tálaljuk Kanálka hagyma chutney-val, koktélparadicsommal és petrezselyemmel megszórva.

Magyaros hagymalekvár almával

195g