Padlizsános Vega burger

Vegetáriánus burgerfasírt két összetevőből, 10 perc alatt??? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan.

(4 adag)

  • 6 evőkanál apró szemű zabpehely (ha szükséges, használj gluténmentes változatot)
  • 5 evőkanál Kanálka Padlizsánkrém (a nagy kiszerelésnek kb a 2/3 része) 
  • ízlés szerint só, bors

Az összetevőket alaposan keverd össze egy tálban, és 5 percig hagyd pihenni. Közben egy tapadásmentes serpenyőt olajspray-vel finoman olajozz ki, és melegítsd fel. 5 perc után a zabos-padlizsános massza jól formázható, formázz belőle 4 egyforma burger fasírtot, és az enyhén olajos serpenyőben mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Amikor forró, óvatosan mozgasd, mert még puha, könnyen szétesik, de amikor már nem tűzforró csak meleg, nyugodtan mozgathatod, nem fog szétesni. Hamburgerbe, pitába, szendvicsekbe kiváló, de körettel vegetáriánus fasírtként is nagyon finom. Tálaláskor meg lehet bolondítani egy kis chilipehellyel, zöldfűszerekkel, pár csepp citromlével (ami nagyon jól kihozza az ízeket), de mindez akár el is hagyható, ezek nélkül is nagyon finom a fasírt. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

Padlizsánkrém

195g