Grillezett tofu salátaágyon Lilahagyma chutney-val

Amilyen mutatós és elegáns ez az étel, olyan gyorsan elkészül. A Kanálka hagymalekvárral a tofu nagyon passzol, így aztán jó választás lehet akár egy romantikus vacsorához, akár egy rohanós napon ebédre. Igazi jolly joker vegán recept érkezik tehát, figyelem, figyelem! 

(2 adag)

  • 1 tömb natúr tofu
  • só ízlés szerint
  • szójaszósz és olaj
  • pirított tökmag tálaláshoz
  • 1 csomag (80g) konyhakész madársaláta
  • 1 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 3 marék málna (szezonban friss, szezonon kívül lehet mirelit is)
  • 2 evőkanál balzsamecet vagy málnaecet
  • 1/2 üveg Kanálka lilahagyma chutney

A tofut a kívánt méretre és formára szeleteljük, majd egy edénybe tesszük, megsózzuk, leöntjük kevés olajjal és szójaszósszal, és amíg elkészítjük a salátát, pihentetjük kicsit. A salátához az összes hozzávalót tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, és kész. A tofuk mindkét oldalát csíkosra sütjük egy grillserpenyőben, tányérra tesszük, megszórjuk a pirított tökmaggal, mellé halmozzuk a salátát és a lilahagyma chutney-t, és már ehetünk is.

Lilahagymalekvár

195g