Fokhagymás sült camembert salátaágyon pirított pitával
Gyors előételnek ajánljuk ezt a sült camembert-et, melyhez tökéletesen passzol a Kanálka sült céklájának csípős, édeskés ízvilága. Érdemes egyszerre kettő camembert-et sütni, hogy mindenkinek elegendő jusson. Vegánok növényi sajtból is elkészíthetik, ugyanolyan finom és izgalmas ízvilágot kapunk.
- 1 db natúr Camembert
- 1 gerezd fokhagyma
- oregano, só
- olivaolaj
- salátamix
- 1 db natúr pita
- Kanálka sült cékla
A camembert sajthoz készítünk alufólia ágyat, melybe belerakjuk. 1 db fokhagymagerezdet meghámozunk, és 5-6 kisebb hosszúkás kis ék alakra vágjuk, majd egyesével elosztva a camembert felszínén a sajtba szurkáljuk. A camembert sajtra szórunk oregánót, és meglocsoljuk olivaolajjal. Ezt követően a 200 fokra előmelegített sütőbe betesszük, ahol bő 30 percet kell, hogy eltöltsünk a sajtunk... a lényeg, hogy folyós legyen a közepe. Közben a pitát 4 db-ba vágjuk, és forrós erpenyőben szárazon megpirítjuk mindkét oldalát 2-2 perc alatt. A salátát egy tálba öntjük, rárakjuk a sült cékla darabokat, pici olivaolajjal meglocsoljuk, körbe rakjuk a sült pitával, és ráhelyezzük a forró, belül folyós camembert sajtot. Jó étvágyat kívánunk hozzá.