Fenyőmagos hideg tésztasaláta fekete-erdei sonkával
(1 adag)
- 2-2 ek Kanálka cukormentes hagyma chutney és paprikakrém
- 25 g kockázott fekete-erdei sonka
- 3-4 darab koktélparadicsom
- egy kevés kékpenészes sajt
- fél marék fenyőmag Chilipehely (ez elhagyható)
- 80 g durumtészta (szerintem a farfalle a legkirályabb hozzá)
A tésztát al dentére főzzük és hagyjuk egy kicsit kihűlni A kanálka krémeket összekutyuljuk és a kihült tésztával is elkeverjük, hagyjuk így állni a hűtőben addig, amíg a sajtot, a paradicsomokat fel nem vágjuk apróra, illetve a sonkát, ha nem találtunk eleve felkockázott változatot. Ha ezzel a művelettel kész vagyunk, akkor rádobálkuk a sonkát, sajtot, a parikat és végül a fenyőmagot a tésztasalira, megszórjuk egy kis chilipehellyel és végül rászorjuk a (pirítatlan) fenyőmagot is. Forró nyári napokon egy pohár jó hideg mentás limonádéval igazi felüdülés lehet a teraszon fogyasztva, madárcsicsergést hallgatva.