Fenyőmagos hideg tésztasaláta fekete-erdei sonkával

(1 adag)

  • 2-2 ek Kanálka cukormentes hagyma chutney és paprikakrém
  • 25 g kockázott fekete-erdei sonka
  • 3-4 darab koktélparadicsom
  • egy kevés kékpenészes sajt
  • fél marék fenyőmag Chilipehely (ez elhagyható)
  • 80 g durumtészta (szerintem a farfalle a legkirályabb hozzá)

A tésztát al dentére főzzük és hagyjuk egy kicsit kihűlni A kanálka krémeket összekutyuljuk és a kihült tésztával is elkeverjük, hagyjuk így állni a hűtőben addig, amíg a sajtot, a paradicsomokat fel nem vágjuk apróra, illetve a sonkát, ha nem találtunk eleve felkockázott változatot. Ha ezzel a művelettel kész vagyunk, akkor rádobálkuk a sonkát, sajtot, a parikat és végül a fenyőmagot a tésztasalira, megszórjuk egy kis chilipehellyel és végül rászorjuk a (pirítatlan) fenyőmagot is. Forró nyári napokon egy pohár jó hideg mentás limonádéval igazi felüdülés lehet a teraszon fogyasztva, madárcsicsergést hallgatva.

Paprikakrém

195g

Lilahagymalekvár

195g